Hiša Ljubhospica je zelo ponosna na svojo zavezo k duhovni oskrbi, ki so jo ob otvoritvi hiše 14. februarja 2016 podpisale štiri največje uradno priznane verske skupnosti v Sloveniji. Dobri dve leti pozneje, 16. maja 2018, je k zavezi pristopila še Makedonska pravoslavna skupnost v Republiki Sloveniji Sv. Kliment Ohridski.

Direktor Ljubhospica dr. Marjan Sedej je ob tem poudaril, da gre za izjemen dokument, s katerim smo duhovno oskrbo dvignili na raven zdravstvene in psihosocialne oskrbe in izrazil veliko zadovoljstvo, da ga je kot takšnega prepoznala tudi Makedonska pravoslavna skupnost.

Njihov predsednik mag. Trajčo Andonov je podpis zaveze pozdravil kot velik dogodek in izrazil ponos, da so del tako plemenite zaveze.

20180516_113521

Metropolit Pimen Ilievski pa je duhovno oskrbo v Hiši Ljubhospica označil za pomembno poslanstvo, saj z nudenjem utehe in upanja v večno življenje zmanjšujemo strah ljudi pred smrtjo. “Zahvaljujem se vam za vaše delo, saj živimo v časih, ki so zaznamovani s služenjem živim ljudem, v katerih vidimo lastno korist. Delo s hudo bolnimi pa je človekoljubno delo, v katerem ne iščemo lastnih interesov. Prav obiski bolnišnic in pokopališč nas opominjajo, da je življenje kratko in da je lahko vsak dan zadnji. Sodelovanje z vašo hišo nas bo naredilo ne le boljše kristjane, ampak tudi boljše ljudi.”

Po slovesnem podpisu zaveze so si predstavniki skupnosti ogledali hišo in se zavezali k nadaljnjemu tesnemu sodelovanju.

20180516_115332