Postanite prostovoljec/-ka Ljubhospica!

Hospic s svojim poslanstvom spreminja ljudi. Pridružite se naši ekipi prostovoljcev in tudi vi podarite delček svojega časa Ljubhospicu.

Motivacije, da posameznik postane prostovoljec, so zelo osebne in takšen je tudi pečat, ki ga posameznik prinese v to hišo. Hkrati pa je to edinstvena priložnost, da človek stopi na pot spoznavanja sebe. Ko postaneš prostovoljec hospica, na življenje nikoli več ne gledaš enako kot prej. Spoznanja, ki te nenehno srečujejo ob delu z umirajočimi, so spoznanja o življenju. Zavedanje o lastni minljivosti nas spodbuja k spremembam, nagrajuje pa z veseljem do življenja.

Predanost in profesionalnost številnih prostovoljcev, s katerimi smo delili neponovljive trenutke življenja, so nam v vzpodbudo, da ta model prostovoljstva negujemo tudi v bodoče. Pošljite nam pisno prijavo in se pridružite na začetnih usposabljanjih, kjer boste spoznali načela hospic oskrbe in se opolnomočili za spremljanje bolnikov – vse z namenom, da izboljšamo kakovost življenja umirajočih, svojcem lajšamo breme, ki ga pogosto nosijo v sebi, da spreminjamo odnos do smrti v družbi in da kakovost lastnega življenja dvignemo na novo raven.

Stopimo na pot preobrazbe,
recimo življenju da!

Usposabljanje prostovoljcev

Če vas zanima delo prostovoljca v Hiši Ljubhospica, se prijavite na začetno usposabljanje. Prijave v obliki kontaktnih podatkov lahko pošljete preko spodnjega obrazca ali na elektronski naslov prostovoljstvo@ljubhospic.si.

Ime in priimek (obvezno)

Elektronski naslov (obvezno)

Zadeva (obvezno)

Zakaj želite postati prostovoljec/-ka? (obvezno)