Kljub nič kaj spomladanskim temperaturam se je v četrtek, 22. marca, več kot sto otrok iz ljubljanskih vrtcev udeležilo Pozdrava pomladi pred Hišo Ljubhospica. Otroci so posebej za to priložnost pripravili risbe na temo Ljubezen, ki smo jih skupaj razobesili na dvorišču hiše in ki bodo že kaj kmalu krasile sobe in razveseljevale bolnike. Za to, da je bilo vse skupaj še bolj čarobno, pa sta poskrbela Rita in hišnik Jože iz Društva Rdeči noski.

“Del poslanstva Hiše Ljubhospic je tudi detabuizacija bolezni, umiranja in smrti, otroci pa so tisti, ki so popolnoma nezaznamovani s tabuji, ki sicer hromijo našo družbo. Bolezen in umiranje sprejemajo kot naravni del življenja in se ju ne bojijo. Z obiskom naše hiše dobijo sporočilo, da je tukaj lepo in polno smeha, in mogoče prav zato kasneje v življenju ne bodo imeli predsodkov in strahov,” je povedala vodja Hiše Ljubhospica Tatjana Fink.

Po njenih besedah je prav ljubezen, ki je bila vodilo pri njihovem likovnem ustvarjanju, osrednji element pomladi, te hiše in življenja na sploh.