Žalovanje je individualen proces. Vsak žaluje na svoj način, univerzalnega vzorca ni. Včasih se zdi, da čustva pljuskajo vsa hkrati, včasih se izmenjujejo dobri in slabi dnevi. Nekateri z žalovanjem začnejo prej, drugi pozneje, nekateri ga zaključijo razmeroma hitro, drugi mu podredijo vse življenje.

Prvo leto po izgubi bližnjega je običajno najtežje. Žalujoči se prvič sooči s praznino ob obeleževanju rojstnih dni, obletnic, praznikov, soočiti se mora tudi s prvo obletnico smrti ljubljenega.

Vsak človek potrebuje določeno obdobje, da čustveno predela izgubo. Šele nato se lahko začne pogovarjati o tem, kaj doživlja in kaj mu v tem procesu pomaga.

V Hiši Ljubhospica zagotavljamo podporo svojcem med boleznijo bližnjega, v času umiranja in tudi po njegovi oziroma njeni smrti. Na voljo smo za individualna srečanja, telefonske pogovore, podporo pa zagotovimo tudi v skupini za žalujoče in na spominskih slovesnostih.

Naše svetovanje ni namenjeno izključno tistim, ki so se od svojih bližnjih poslovili v Hiši Ljubhospica; z veseljem prisluhnemo vsakomur, ki nas potrebuje.

Dosegljivi smo na tel. številki 051 487 978 ob sredah med 12. in 14. uro. Če boste poklicali izven tega termina ali se vam ne bomo mogli takoj oglasiti, vam bomo klic v kratkem vrnili.