Hiša Ljubhospica je v petek, 8. decembra, slovesno pozdravila novo generacijo prostovoljcev, ki bodo odslej pomagali multidisciplinarnemu timu strokovnjakov pri oskrbi umirajočih ob koncu življenja. Prostovoljcem je direktor zavoda dr. Marjan Sedej podelil priznanja za opravljeno usposabljanje, nato pa so podpisali pogodbe, s katerimi so se zavezali h kakovostnemu opravljanju dela v skladu z načeli etičnega kodeksa.

Dr. Marjan Sedej je ob tem izpostavil, da prostovoljci niso samo eden od ključnih stebrov te hiše, ampak tudi steber družbe same in seme sprememb v njej. Dobrodošlico v Hiši je zaželel tudi prostovoljcem iz Slovenskega društva Hospic.

Vodja hiše Tatjana Fink je poudarila, da so prav prostovoljci najpomembnejši ambasadorji hospic gibanja in Hiše Ljubhospica, saj širijo zgodbe in navdih. »Mogoče bo na takšen način počasi dozorel tudi pogum za kakšno novo hišo,« je dejala.

Njihova mentorica sestra Emanuela Žerdin pa je poudarila, da so prostovoljci enakovredni sodelavci Hiše.

Prostovoljstvo je poleg celostne strokovne oskrbe temelj delovanja Hiše Ljubhospica in hospic gibanja na sploh, saj vanj prinaša pisane dimenzije življenja, hkrati pa posamezniku daje priložnost, da ozavesti lastno minljivost in opogumljeno stopi na pot osebnega razvoja.